BOGOMOLJE

BOGOMOLJE

FILMSKA I TV PRODUKCIJA

FILMSKA I TV PRODUKCIJA

SINOPSIS

Dokumentarni film o malom mjestu na otoku Hvaru i ljudima koji ga čine, Bogomolje je priča o povratku u nestajuću pustopoljinu djevojačkih avantura.

Autorica filma susreće likove oko mjesnog dućana, poljoprivredne zadruge i drugih mjesta okupljanja oblikovane jedinstvenim ritmom života. Neki smireni, potpuno stopljeni s tišinom prostora, drugi bučni, treći nepristupačni…
Barba Vlado, bivši veslač Mornara i jugoslavenske reprezentacije, maleni čovjek pun duha, čeka smrt. Dosta mu je svega. Pokušao je s anoreksijom, ali nije prošlo. Spasili su ga. Još je u Bogomolju. Barba Ivica, vlasnik dućana, prodaje roza toaletni papir u listićima, konzerve graha i Filter 160. Pravi je otočanin – grube kože, svijetlih očiju, oštrog pogleda i nosa, škrt na riječima, odrješitih pokreta… Nikada ne napušta Bogomolje. Vedran je dugokosi ćaknuti pjesnik i filozof. Divan u svojoj ludosti, Vedran je posao vatrogasca izgubio kada se pred inspekcijom razgolitio na vrhu tornja. Doprinijela su i njegova pjesnička izvješća o stanju na terenu. Elza drži mali kafić s kavom iz automata i sladoledom. Tamo, na pijaci pored dućana, Elza jednostavno postoji. Ostala je u mjestu njegovati roditelje na samrti. Oni su otišli, Elza je ostala. Elzin je život možda trebao biti drukčiji, ali je na svoj brod zakasnio.

Razvoj scenarija i projekta sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

DOKUMENTARNI FILM / u pripremi

SCENARISTICA I REDATELJICA

Hrvoslava Brkušić

SNIMATELJ

Danko Vučinović

PRODUCENTICE

Miljenka Čogelja, Dana Budisavljević

VIŠE

imdb