Search
Close this search box.

Filmski centar Srbije podržao “Vuka Europske unije”

Dokumentarac „Vuk Europske unije“ Jadrana Bobana nastaje u produkciji Hulahopa, a srpski koproducent je Rezon iz Novog Sada

Na natječaju Filmskog centra Srbije dugometražni dokumentarni film „Vuk Europske unije“ redatelja Jadrana Bobana koji nastaje u produkciji Hulahopa dobio je novčanu potporu za produkciju, a srpski koproducent je Rezon iz Novog Sada. Veselimo se nastavku rada na ovom filmu!

Obrazloženje komisije: Vrlo duhovito razvijena priča dokumenirana na licu mjesta, u zabitom selu u Dalmatinskoj zagori. Zabito selo i zabiti seljani kojima vukovi redovno napadaju ovce, njihovu glavnu aktivnost. Seljačko uvjerenje da Europska unija ima interes da u njihovom kraju bude uvijek više vukova i da ih noću bacaju iz helikoptera, sukobljava se s racionalnim pristupom veterinarke Ane koja vrši istraživanja o napadima vukova na ovce.

Fake news u svojim korjenima, ovaj izvrsni dokumentarac prikazuje ljudsku zadrtost i hrabru borbu protiv toga. Film kakve treba podržati zbog njihovog iskrenog i jasnog pogleda na naizgled nevažne probleme današnjeg društva.

Redatelj projekta je Jadran Boban, producentica Dana Budisavljević (Hulahop), izvršni producent Noa Nikolić (Hulahop), scenarist Dragan Grozdanić, snimatelji su Goran Legović, Srđan Kovačević i Jadran Boban, a montažerka je Iva Kraljević. Projekt su financijski podržali Hrvatski audiovizualni centar, Fond Kreativna Europa Media i Grad Zagreb.

DRUGE VIJESTI
U pripremi treća sezona “Betonskih spavača”
07.02.22.
Diana Budisavljević
“Dnevnik Diane Budisavljević” pogledajte online
16.02.22.
U produkciji Hulahopa rade se tri nova dokumentarca
17.03.22.