Komedije NOSILA JE RUBAC ČRLENI od 22.9. u hrvatskim kinima

Komedije NOSILA JE RUBAC ČRLENI od 22.9. u hrvatskim kinima

Nosila je rubac črleni

U distribuciji Hulahopa u hrvatska kina ove jeseni stiže komedija Gorana Dukića “Nosila je rubac črleni”. Film kreće u redovnu kinodistribuciju od 22. rujna u kina širom Hrvatske, a u planu su svečane projekcije s gosovanjima filmske ekipe. Uskoro objavljujemo raspored svečanih projekcija!

Novi film redatelja Gorana Dukića “Nosila je rubac črleni” nastao u Švenk produkciji svoju svjetsku premijeru imao je na Pulskom filmskom festivalu 17. srpnja 2022., gdje je osvojio nagradu publike Zlatna vrata Pule, a Ljubo Zečević nagrađen je Zlatnom arenom za najbolju mušku ulogu.

“Nosila je rubac črleni” je komedija u kojoj susrećemo sveznajućeg Isusa Krista, prefriganu kumu Anku i brbljavu svinju Bebu u pitomom Hrvatskom zagorju ratnih devedesetih. Od oružja prisutni su tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni! Uključena je i sjajna glazba benda Cinkuši što garantira dobru zabavu uz ovu domaću komediju.

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić, Pjer Meničanin i Tesa Litvan, a uloge su ostvarili brojne poznate gluice i glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Ljubo Zečević, Ljubomir Kerekeš, Robert Ugrina, Atanas Atanosovski, Ljupčo Todorovski Upa (pok.) te Goran Navojec koji je dao svoj glas Bebinoj simpatiji – Rokiju.

Scenaristica filma je Sandra Antolić, direktor fotografije Branko Linta, a montažerka Ivana Fumić.