Search
Close this search box.

Komediju “Nosila je rubac črleni” vidjelo više od 15.000 gledatelja

Film “Nosila je rubac črleni” nasmijao je i oraspoložio gledatelje u kinima

Film redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić “Nosila je rubac črleni” nasmijao je i oraspoložio gledatelje u kinima, a posebno dobro prihvaćen je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u Hrvatskom zagorju gdje je i sniman.

Komedija „Nosila je rubac črleni“ premijerno je prikazana na Pulskom filmskom festivalu, a od 22. rujna igra u hrvatskim kinima. U petom tjednu prikazivanja „Rubac“ je pogledalo 15.430 gledatelja, a ukupan bruto prihod filma iznosi 396.507,24 kuna.

“Nosila je rubac črleni” prvi je dugometražni igrani film na kajkavskom nakon pola stoljeća, a da ga je sredina čije priče, jezik i prekrasne krajolike donosi prihvatila kao „svoj“ svjedoče iznimne reakcije publike na projekcijama u Hrvatskom zagorju, Međimurju i Varaždinu, kao i na društvenim mrežama filma gdje se okupila zajednica od gotovo 10.000 ljudi i ostavila više od 4.000 mahom pozitivnih komentara.

Osim što je redovno punio dvorane u trima zagorskim kinima (u Krapini, Zaboku i Krapinskim Toplicama), „Rubcu“ je pripala čast biti prvim filmom koji je prikazan u novoobnovljenim i publikom prepunjenim domovima kulture u Oroslavju i Konjščini, a najiščekivanija bila je projekcija u Brestovcu Orehovičkom iz kojeg su statisti filma jedva dočekali vidjeti se na velikom platnu. Film nastavlja igrati u multipleksima i kinima Kino mreže te će se nastaviti i turneja pred publikom sjeverozapadne Hrvatske.

Prevedeno u brojke, samo u Hrvatskom zagorju „Rubac“ su vidjela 4.154 gledatelja, u ostalim kinima sjeverozapadne Hrvatske 4.085 gledatelja, u zagrebačkim kinima 5.211 gledatelj, a 1.980 gledatelja na festivalskim projekcijama i u kinima u ostatku zemlje.

„Nosila je rubac črleni“ duhovit je i zabavan, vizualno atraktivan film u kojem se kao glavni protagonisti pojavljuju sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba, a veseloj atmosferi pridonosi glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić. U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još brojni poznati domaći glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević (Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu), Krešimir Mikić, Ljubomir i Jan Kerekeš te drugi. Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, a Janko Popović Volarić odlično se snašao u ulozi naratora Isusa Krista.

Producentica je Nina Petrović (Švenk d.o.o), a film je nastao u koprodukciji s Antitalentom iz Hrvatske i Vertigo Visual iz Sjeverne Makedonije. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Makedonske filmske agencije, Hrvatske radiotelevizije i Programa Kreativna Europa Potprogram MEDIA. Distributer filma je Hulahop d.o.o.

 

DRUGE VIJESTI
U pripremi treća sezona “Betonskih spavača”
07.02.22.
Diana Budisavljević
“Dnevnik Diane Budisavljević” pogledajte online
16.02.22.
U produkciji Hulahopa rade se tri nova dokumentarca
17.03.22.