distribucija

U želji da se plasmanu filmova nastalih u našoj produkciji posvetimo kvalitetno i predano, 2012. započeli smo distribuciju vlasitih djela. Krenuli smo skomno, surađujući s ograničenim brojem art kina i festivalima.

Po dovršetku “Dnevnika Diane Budisavljević”, prvog dugometražnog filma nastalog u našoj produkciji, predstavili smo se kao pravi igrač na distribucijskoj sceni art house filmova. Putujući mjesecima s filmom, gostujući pred publikom velikih gradova od Beograda, Ljubljane, Zagreba i Sarajeva do malih otočnih kina i brojnih dvorana, umjetničku crno-bijelu povijesnu dramu učinili smo trećim najgledanijim hrvatskim filmom u 2019. s više od 35 tisuća gledatelja. U kinima regije film je pogledalo više od 70 tisuća ljudi.

Iskustvo stečeno na turneji s “Dnevnikom Diane Budisavljević” i uspješan model nekonvencionalnijeg pristupa distribuciji nastavljamo razvijati s ciljem da hrvatski i regionalni filmovi pronađu svoj put do publike.

U 2022. godini distribuiramo dokumentarni film “Auti kojima smo odjurili u kapitalizam” te dva igrana filma: “Prasica” i “Nosila je rubac črleni”.

režija: Juraj Lerotić